Pressrelease

 

Efter att ha tagit en paus på ca 20 år är nu Pastellerna tillbaka.

Gruppen slog igenom 1972 med låten Ler, ber och bönar och hade därefter stora framgångar under ett antal år med svensktoppsplaceringar och melodifestival. Redan första folkparkssommaren var fullbokad. Man gjorde också ett stort antal tv-framträdanden och släppte singeln Love equals Love i England detta år och framträdde i samband med det inför den engelska nöjespressen i London. Då under namnet Tradition.

Pastellerna var från början två tjejer och två killar, Kerstin Andeby, Britten Emilsson, Bertil Engh och Bertil Andersson, och det är dessa originalpasteller som nu börjat om på nytt.

 

Hur kan det då komma sig att man drar igång igen?

Den musik Pastellerna med stor framgång ägnar sig åt är okomplicerad och bygger på mycket stämsång till eget komp. Det är ett koncept som alltid håller, men där utbudet idag är ganska litet. Man spelar gamla hits men tar även upp alldeles nyskrivna låtar i samma stil.

 

Vad har Pastellerna gjort under tiden?

Allesammans i gruppen har fortsatt med musiken under alla år i olika sammanhang och konstellationer. Naturligtvis har detta påverkat och utvecklat medlemmarna, eller som någon i publiken sa: ”Ni svänger ta mig tusan till och med bättre än förr”!

 

Var kan man få se och höra Pastellerna?

Det lär du kunna göra lite här och var i fortsättningen. Radioprogram har spelats in, och flera är på gång. Det har visat sig att intresset för gruppen blev väldigt stort när det spreds att man var igång på nytt.